Versace Pre-Fall 2019 за първи път Ню Йорк

Когато говорим за мода или висша мода, има няколко имена, които светкавично бързо изплуват на повърхността в съзнанието на всяко човешко същество, което има, макар и малката претенция, че се интересува от мода или че се движи по модите тенденции. Едно от тези имена е Versace. Независимо дали говорим за Джани или Донатела.


Въпреки мащабните рокади, които се случиха в управленческата барикада на модната къща и това, че тя вече е собственост на Майкъл Корс, коронованата с титлата Кралица на модата, Донатела, не изменя на себе си и на реномето, което е изградила на марката, още докато брат й беше жив.


След продаването на модната марка и влизайки в Capri Holdings, малката сестра на Джани Версаче за първи път представи собствените си дизайни в Ню Йорк, които на 100% отговаряха на ледената визия и аристократичния разкош на жълтото и златното, отличителните нюанси на Versace.


Тази колекция обедини в себе си всичко, което някога е представлявал създателят на модната къща и цялата му бляскава история. Към трибюта по случай 72-та година от рождението на Джани, който устрой русата модна богиня, прибави и непозната си досега, страст към Ню Йорк, която явно е взела превес в изпълнението на тоалетите.Инспирирана от най-емблематичните черти на Голяма ябълка, Донатела обърна поглед към „огъня” на града, а именно Факлата, която е в ръцете на Статуята на свободата. Силата, която се намира в ръцете на Жената – Тя! С главна буква и главна роля в този свят.


Разбира се, огънят бе пресъздаден от отличителния за леъйбъла метал – златото, което асоциираме с Краля Слънце и неговите златни дворци. Pre-Fall 2019 ревюто бе в памет на Джани и обедини всичко, характерно за бащата на италианския бранд.


Моделите са изработени от памук, коприна, кожа и жакард и майсторски завършени с кожени отрязъци, златни аксесоари и иконичните безопасни игли. А цветовете не бяха никаква изненада, имайки предвид духа на Донатела и нейната крайна заземеност – бежови и кафяви нюанси, черното, разнообразено със златно.


Страстното червено, без което категорично не можем. Анималистични и барокови орнаментики и нови принтове на сърца, които се оказаха изненадата в настоящето ревю.