Vogue Festival 2013: Виктория Бекъм пред Александра Шулман

За поредна година се проведе Vogue Festival. Събитието се състоя от 27 до 28 април в Southbank Centre в Лондон. Тази година фестивалът отново събра на едно място редица знаменитости от модния бранш.

В мероприятието участваха водещи дизайнери, фотографи, модели и модни редактори, като Viktoria Bechkam, Alexa Chung, Michael Kors, Mario Testino, Donatela Versace, Cara Delevingne, Anna Dello Russo, David Gandy и много други. Vogue Festival включваше лекции, семинари, изложби, интервюта с гостите.

Днес решихме да ви представим откъси от интервюто, което Александра Шулман (бел.ред. главен редактор на Vogue UK) взе от модната икона Виктория Бекъм. Първо не можем да не отбележим шикозния стил на британската дизайнерка, която обича да залага на изчистени силуети и ултра елегантни комбинации. За изявата тя бе подбрала моден ансамбъл в мека сива тоналност. Сетът, включващ ефирна риза и права пола, е от собствената й колекция за сезон есен-зима 2013/2014 година.

Вики беше допълнила визията си с изискан сив клъч, елегантни светли обувки и слънчеви очила.

Два часа преди интервюто на Шулман с дизайнерката, вече имаше опашка от желаещи да чуят откровената изповед на британката. На първия ред в залата седяха родителите на Вики и синът й Бруклин. Освен с безупречен стайлинг, Виктория впечатли всички в залата със своето чувство за хумор и остроумие.

“Има много хора тук! Надявам се да кажа нещо хубаво“, коментира модната икона, оглеждайки се в залата.

Виктория сподели за трудния й старт като дизайнер, когато много критици са гледали цинично на нея.

“В началото имаше много повдигнати вежди, разбира се от тези, които могат да си вдигнат веждите”, пошегува се тя. “Когато започнах бизнеса, аз направих няколко презентации. Говорех с часове на хора, които дори не разбираха английски. Но сега аз съм много благодарна на индустрията“.

“Аз съм перфекционист. Обичам всичко да е точно. Това е много важно за мен, защото ‘отглеждам’ тази модна марка, която започнах от нищото, за да се превърне в това, което е сега”, коментира дизайнерката.

Шулман се поинтересува, възнамерява ли дизайнерката да показва своите колекции на родна сцена, по време на Седмицата на модата в Лондон, тъй като дефилетата на Виктория, сега се представят в Ню Йорк. Съпругата на Бекъм сподели, че “никога няма да каже никога” за представяне в Лондон, но на този етап смята, че бизнесът й се развива добре в Америка. “Може би…един ден”, загатна тя.

Като любяща майка на четири деца, Виктория не пропусна и темата за семейството.

“Децата са мой приоритет, винаги са били и винаги ще бъдат. Ставам рано сутринта, за да ги изпитвам по правопис и да решаваме задачи по математика, преди да отидат на училище. Така е при всяка работеща майка. Даваш всичко от себе си, но постоянно чувстваш някаква вина, когато излизаш, за да работиш. Харесва ми да бъда майка. Обичам децата си повече от всичко и бих направила, всичко за тях”, разчувства се Вики и допълни, че й харесва да бъде заобиколена от децата си, докато работи.

На въпроса, дали би направила колаборация с някоя масова марка, Вики обясни, че може да се случи в бъдеще, но сега няма време за подобно сътрудничество.

Автор: Делица Цонева