„Yellow Is Forbidden” – филм за китайската дизайнерка Guo Pei

Ето и първия трейлър на филма за извънкосмическата дизайнерка Guo Pei „Yellow Is Forbidden”, чиято премиера е по време на Tribeca Film Festival.

full_pietra_and_guo
Pietra Brettkelly дебютира творението си за Guo Pei по време на фестивала. Документалният филм обхваща свирепата артистична визия на китайката, движейки се от прозаичното й детство, чак до разбиващия фурор, който направи Риана през 2015 по време на Met Gala вечерта с едно от най-зашеметяващите творения на дизайнерката – ярко жълтата рокля.

554821267df477df32ed0606_met-gala-2015-rihanna-dress-breakout
Филмът разкрива подробно целия процес на работа по изготвяне на легендарното ревю на Guo Pei “Legend” в Париж миналата година.

KIM_0025

KIM_0435

KIM_0463
Лентата поставя китайската жена чудо в контекста на икономическия климат на собствената й страна. Зрителите и страстни привърженици на случващото се в света на модата ще могат да видят и чуят интервюта както със самата Pei, така и с Jack Tsao, Philip Treacy и Wendi Murdoch.
Brettkelly се опита да подчертае многобройните противоположни сили, които са в конфликт с мечтата на твореца Pei да бъде избрана и допусната в сакралния свят на haute couture. Китайските традиции срещу западната модерност, приемането срещу предразсъдъците и поддържането на здравословен, доходоносен бизнес срещу стремежа към по-скъпи и рядко срещани техники.

KIM_0091

Независимо от това, историята ни показва, че Guo Pei полага исполински усилия, за да се превърне в изключителен шампион на своето изкуство и да стане първия китайски дизайнер, поканен в Chambre Syndicale de la Haute Couture, френският управляващ орган за мода.
Въпреки че е обличала Риана и е определена за един от 100-те най-влиятелни хора на Time Magazine за 2016 г., Pei е любяща дъщеря, съпруга и майка, която събира стотици плюшени мечета.

Rihanna-Dress-Met-Gala-2015

Все още се просълзява, когато вижда, как творенията й оживяват.
По време на 90 минутния портрет на GP Brettkelly разкрива още и интимните и специални моменти между Pei и съпруга й, който й превежда и е нейният най-голям поддръжник.

China Institute Gala September 27, 2016  © Julienne Schaer
Също така я виждаме да посещава възрастните си родители в техния малък апартамент. Заснети са и моменти как котюристката комуникира с VIP клиентите си, които плащат по 750 000 долара за нейн дизайн. В следващи кадри е показна педантичната работа на Pei в ателието й, където тя строго следи всеки детайл от ръчните й колекции да бъде на нивото на високия стандарт, който тя сама е създала, като всяка една й отнема време около две години и половина.

22. Guo Pei and her parents-800-800-450-450-crop-fill
Този филмов продукт е нужен на света не само, защото ни разказва една съвременна история за Пепеляшка, разкривайки ни силата на една крехка жена, а и ни показва непримиримостта на изконните човешки мечти и волята, която не може да бъде разклатена от страхове, предразсъдъци и чужди очаквания. История за една смела и дръзка героиня, която преследва фантазиите си и ги превръща в реалност.

KIM_0647

Редактор: Марина Делева