ZARA добавя полово-неутрална линия дрехи към колекциите си

По някакъв начин ZARA винаги е била в центъра на събитията. Огромният моден бранд за масова мода и облекло към компанията Inditex никога не спира да изненадва своите фенове като им предлага изумителни модни решения на разумни за индустрията цени. Само преди няколко дни научихме страхотната новина, че на 16 март предстои откриването на онлайн магазина на ZARA и за България, който по всичко личи, че ще бъде новата гореща интернет шопинг дестинация. В последно време обаче около името на лейбъла се зашумя и по друг повод. От компанията обявиха, че предстои да бъде пусната на пазара първата Ungendered линия дрехи.

ZARA-UNGENDERED

В най-буквален превод това означава „безполови” дрехи. Тоест модели, които могат да бъдат носени както от мъже, така и от жени. Брандът бяга от определението „унисекс”, което според тях звучи остаряло и неактуално в светлината на днешните сбития и огромната свобода на изразяване, която бележи началото на 21 век. „Полово-неутрални” е терминът на съвремието, който очакваме с нетърпение да видим как ще бъде приет от масовата аудитория. Поясняваме, че тук не става въпрос за това да вземем суичъра на гаджето/брат си и върху нас да изглежда сладурски и размъкнато в бойфренд стил. ZARA отвежда нещата до една съвсем различна висина, в която определение „за мъже” и „за жени” не съществува. Това са напълно еднакви модели, които могат да бъдат облечени и от единия, и от другия пол.

vsdzcx

Оставете в ръцете на ZARA задачата да изненадва и винаги да бъде с една стъпка пред останалите. Все пак именно това е причината да задържи водещите си позиции в тази силно конкурентна индустрия вече години наред. За сега полово-неутралната категория на лейбъла съдържа само 16 модела, които обаче предстои да се разнообразят в случай, че линията срещне подкрепа и разбиране от целевата си група. Всяка дреха е заснета както върху мъж, така и върху жена, за да покаже как би изглеждала върху различните тела.

o-ZARA-UNGENDERED-1

Inditex изпробват същата стратегия и в още един от своите брандове, макар и не толкова ясно и категорично. Кампаниите на Pull&Bear винаги са били ориентирани доста към полово-неутралните визии, които представят един кежуъл стил, в който преобладава комфорта и семплия дизайн. ZARA обаче е известното име, което има честта да отведе нещата на следващо ниво. С нетърпение очакваме да видим какво ще се случи!

Автор: Преслава Цачева