Защо руски инфлуенсърки нарязаха чантите си Chanel в знак на протест

Множество руски инфлуенсъри и блогъри се обърнаха към социалните медии, за да извикат предполагаемия възход на русофобията в луксозната мода, позиционирайки икономическите санкции, извършени от Европа, като доказателство за собствената им виктимизация поради нахлуването на Путин в Украйна.

След като затвори магазините си в Русия, Chanel спря да продава продуктите си на хора извън Русия, които възнамеряват да ги вземат в страната. Ход, който накара руски известни личности да обвинят марката в „русофобия“.

Певицата и актриса Анна Калашникова с 2,4 милиона последователи в Instagram, разказа за собствения си опит с „дискриминацията“, когато влязла в магазин на Chanel в Дубай, разбирайки, че марката вече не продава чантите си на руснаци. В знак на протест DJ Катя Гусева, телевизионната водеща Марина Ермошкина и моделът Виктория Боня  направиха символичен жест към френската модна къща, като разрязаха чантите си с кухненски и градински ножици.

Виктория Боня казва във видеото, което споделя с последователите си  “ Ако модната къща Chanel не уважава клиентите си, защо ние трябва да уважаваме Chanel?! “

„Bye-bye“, каза тя във видеото, докато хвърли двете парчета от чантата настрана.