Вечер I-ва на SFW в няколко изречения

Мина първата вечер от модното събитие на годината, което, освен BG модните къщи, дизайнери, модели, а и блогъри, влогъри и всякакви още, фенове на модата, очакваха с голямо нетърпение и вълнение.

Ще се изпише и ще се изкаже обилно количество информация. Ще прочете много неща. Ще видите безкрайни и, може би, нереални хвалебствия. Ще станете свидетели и на грозни оплювания и злорадстване. Вероятно е въпрос на гледна точка, на възприятие, принципи и, не на последно място, възпитание и реална преценка.

IMG_20180327_184126ЬСАЦ
Първият ден от модната седмица на България мина… Да, мина и то мина много добре. Надхвърли масовите очаквания и определено успя да достигне световните модни нива.
Големи аплодисменти за организаторите от Code Fashion TV и в частност на г-жа Мария Бонева, и всеки един човек, който е вложил себе си в това да направи тази вечер точно такава каквато ни беше поднесена.
Модерната и шикозна зала EFE (Exhibition Forum Events) на домакините, хотел Маринела в лицето на г-н Бойко Манев, беше решена в бели акценти – магични кристални полилей висяха от таваните и придаваха аристократично великолепие, преплетени с божествени бели цветя, които бяха протегнали крехките си телца към гостите, сякаш искаха да ги погалят и опиянят с величествения аромат на разкоша, който се лееше във всяко кътче на залата.

мммм

По цялата дължина на подиума женствено се бяха настанили стотици бели кралици – калии, които с класата си вдигнаха с още един левъл нивото на вечерта.

IMG_20180327_184351

Големи аплодисменти за Events Decor Diamanti, NV flawers и Милена Атанасова, които заслужено отнасят приза за гениални решения в интериорната украса.
Илюзионната реалност се допълваше от безброй огледала, които отразяваха блясъка на светкавиците от хилядите хипнотизирани фотоапарати и красотата, която заедно с лукса, весело и игриво тичаха между гостите и разхвърляха брокатен прашец върху цялото събитие.

29680851_10155682446004132_1827791538_o
Въпреки осезаемото притеснение на Боряна Баташова и Теодор Тодоров, те умело и с финес се справиха с адреналина, който взимаше превес над емоциите им, и успяха на високо ниво, и с леко чувство за хумор, да открият и закрият достойно тази претенциозна и взискателна вечер.

бггрф
Весела Бонева, Светлин Къслев и техният Supper Model, Гери-Никол, 100 кила и Pavell & Venci Venc’ представиха грандиозни пърформанси на познатите им и известни парчета, които ни оставиха с отворени усти и невъзможността да кажем каквото и да било. Интересен се оказа фактът, че клипът на последното парче на дуото Pavell & Venci Venc’, което те изпяха на подиума, всъщност е заснет точно в този хотел.
Supper Model-ът на Весела и Светлин, пък бе „роден” специално за този повод, и за няколко минути порасна пред очите ни от песен пеленаче до любимеца на всички български фешънисти, въпреки че, дълбоко вярваме, че популярността му може още тази вечер да е напуснала пределите на България, благодарение на внушителния брой чуждестранни гости, които бяха поканени и уважиха модния ивент на сезона.
Точно такива малки, едва доловими, детайли направиха тази вечер толкова импузантна.

IMG-282c5eeebac654814d9797d238931508-V

За блаженството на гостите, организаторите бяха подсигурили коктейл бар, на който всеки можеше да задоволи жаждата си с лично избрана от него и фронтално подготвена освежаваща или замайваща напитка, или пък вода. Едни от най-умелите и бързи ръце на България разбъркваха и миксираха настроението на всяка персона, която бе решила да отдаде ценното си време на събитието.

И не на последно място, но за накрая оставихме величествените, ефектните, пищните и поразителни колекции на гордостта на българската модна индустрия, а именно модните къщи и дизайнерите, които тази вечер ни подариха част от своята лична емоция и вътрешен свят, като ни направиха свидетели на това, което ги е държало будни месеци наред, което е властвало над съзнанието им хиляди часове и е отнемало дъха им милиони секунди – техните възхитителни облекла, които са физическата обвивка на емоциите и труда им. Поздравления за всеки един от вас! Заслужихте си аплодисментите.
Но чудесните дрехи нямаше да бъдат така поразителни, ако не бяха носени от точно тези съвременни самодиви, които ни ги презентираха, разхождайки женствените си форми фино и елегантно по дългия път на успеха. Няма да скрием и името на нашата фаворитка – Вероника Стефанова/Veronika Stefanova.

29595150_10215449038476865_4343728472158944614_n
Има едно нещо, обаче, което не може да бъде подминато, колкото и да ни се иска. А именно липсата на възпитание и етикеция на поведение на подобен род събития. Какъвто и разкош, каквато и красота и удобство да бъдат осигурени на някои хора, манталитетът им не може да бъде реформиран. Екип от стотици професионалисти не спа нощи наред, за да създаде магията, която бе развалена от няколко нетърпеливи (за какво ли?!) гости, които най-безцеремонно напуснаха залата още преди да са завършили всички дефилета. Безобразие, на което е способен само българинът – с извинение за някои, които ще се почувстват засегнати от тези думи, и без извинение за тези, които се припознаха в горния ред.
Така, в няколко изречения, изглеждаше първата от четирите вечери на софийската седмица на модата пролет-лято „двайсе осемнайсе”.
Очакваме с нетърпение да видим какво ни предстои.

Скоро очаквайте богата галерия от, професионално направени, снимки.

Автор: Марина Делева