Африканската мода насред градската джунгла

Ако напоследък гардеробът ви ви се струва някак вял и скучен, то е, защото на модната сцена вече има нов актьор и той е африканският принт, който придава на визията невероятен шаш и готино очарование от лудите шарени щампи по дрехите. Африканското облекло става все по-популярно.


КУПИ дълга рокля в V-образно деколте
КУПИ рокля с падали рамене
КУПИ дълга рокля без ръкави
КУПИ рокля до коляното

Тенденциите постоянно се променят, а скучните и монотонни цветове съвсем бавно и естествено потъват. Независимо от сезона, дизайнерите и стилистите все по-яростно залагат на ярките цветове и крещящите комбинации, както за разходка, така и за облекло в офиса. Вече няма да има за какво да се притеснявате – колкото по-шарено, толкова по-модерно.


КУПИ дълга до земята пола
КУПИ бяла къса рокля
КУПИ къса рокля с дълги ръкави
КУПИ сако

И не защото конвенционалните цветови комбинации и стилове са лоши, а защото африканските щампи са много по-интересни и весели.
Африканският принт е просто феноменален. Всъщност хората, които се смятат за културно полигамни или са привързани към световното наследство, трябва да носят тази шарка.


КУПИ рокля с дълъг ръкав и змийски принт
КУПИ бяла рокля с дълъг ръкав и широка кройка
КУПИ плетена роля до коляното
КУПИ къса рокля с животински принт

Като стилен човек, време е да разберете как да вмъкнете африканските рокли в ежедневието си.
Основното нещо, което трябва да знаете за африканския стил е, че той се характеризира с много цвят, принт и комбинации. Което в никакъв случай не изключва по-спокойните платна с животински или флорални мотиви.


КУПИ асиметрична пола
КУПИ сатенена рокля до коляното
КУПИ дълга пола с набирания
КУПИ зелена роля 

Творческите дизайнери излязоха с добре дефинирани стилове, които могат да се носят на официални места, без да изпращат погрешно послание. Въпреки че панталонът много отдавна стана част и от дамския гардероб, винаги има нещо по-секси и женствено в полите и роклите, затова днес се спираме основно на тях.


КУПИ къса розова рокля
КУПИ дълга рокля с дълги ръкави
КУПИ дълга пола

Формите варират от широки макси рокли до елегантни, описващи тялото. Дължини до земята или скъсяване до коляното, че и над него. Разкроени поли или тип молив. Каквото и да си пожелаете, то моментално може да стане ваше, защото ще намерите всичко, което отговаря и на най-придирчивия вкус.
Ако заложите на молива, предимството на този стил е, че тук всичко е много по-весело, иначе си е традиционната кройка на полата тип молив, която издължава фигурата, като подчертава най-добрите форми.


КУПИ вталена рокля над коляното
КУПИ флорална пола тип молив
КУПИ дълга рокля без ръкави
КУПИ вталена шарена рокля

За деколтето важи абсолютно същото обширно разнообразие – дълбоко, тип поло, с гол гръб, кръгло или паднали рамене.
От руга страна ръкавите могат да се появят или да изчезнат. Да са на половина или 7/8.


Редактор: Марина Делева