5-те безплатни стълба на елегантност

Жените погрешно вярват, че да изглежда елегантно е скъпо събитие и в реалностите на живота, далеч от частните самолети, почти невъзможно да се постигне. Но нека да разсея съмненията ви. Днес ще засегна тези аспекти на елегантността, които няма да струват нито една стотинка! Отнема само желание и воля)

Поза

Правилното положение ще превърне всяка Пепеляшка в принцеса, възхищавайки се на красотата и кралската статия, от която ще бъде висшето общество. Освен това нашата Пепеляшка ще получи и други хубави бонуси – подобряване на психическото и соматичното здраве, а баба ми винаги казва, че гръбначният стълб е в основата на живота и дълголетието. И знаете, аз й вярвам)

Походка

Походката се влияе не само от структурата на опорно-двигателния апарат и позата, споменати по-горе, но и от фиксираните моторни стереотипи. Практически не можем да влияем на първата, но промяната в моторните навици зависи изцяло от работата на нашия ум и воля. А упражненията за разтягане ще осигурят гъвкавост и подвижност на краката, така необходими за формирането на красива и грациозна походка.

Движения и жестове

Жестовете на една красива жена очароват – те изразяват това, което не е казано. Нервност и нервност – признак на страх и липса на самочувствие. Една успешна жена, която стои здраво на краката си, никога няма да мига, да размахва ръцете си или да чука с пръсти по масата. Жестовете й са проверени и достатъчни. Това умение тренира пред огледалото)

Излъчване

Искрена усмивка, отворен поглед и очарователен глас са елементите на магнетизма и личната привлекателност, наричани с една дума – чар. Очарователна жена отваря всички врати и сърца! Ние обичаме да бъдем в компанията на хора, които излъчват вътрешна светлина, изразена в глас, изражение на лицето и внимателен поглед. Практикувайте да не държите очите си встрани, дори в случай на не най-приятен разговор. Внимавайте за израженията на лицето – има ли мрачно изражение на лицето ви? И работете с гласа – потърсете интонацията, която ще стане вашата визитна картичка, и хората ще ви запомнят от първата дума!

Възпитание и маниери

Елегантна жена знае как да се справя с хората – тя ще бъде еднакво приятелска с представители на различни социални кръгове. Тя е внимателна и чувствителна към настроението, вкусовете и слабостите на другите хора. Не забравяйте, че благородството и честта са необходими, за да спечелим уважението и възхищението на хората; учтивостта и добрите нрави ще бъдат полезни, за да станат желани и приятни в разговорите и ежедневието. Хората ценят учтивостта, дружелюбието, ангажираността, деликатността и способността да се държат, защото усещат техния благоприятен ефект.