Gucci Pre-Fall 2016 – винтидж вдъхновение от елегантното фламинго

Ако за пролетно-лятната кампания на Gucci вдъхновението бяха пауните, то за Pre-Fall 2016 година, то се измества върху друга доста интересна птица – фламингото! И ни харесва! Точно в стила на Gucci – разнообразно, причудливо и винтидж.

gucci-pre-fall-2016-1

За тази своя кампания от Gucci се обръщат към Glen Luchford, който засне и пролетния им каталог. Очевидно е че работата на Глен и френският моден бранд се получава повече от добре, защото изображенията, които виждаме, ни карат да искаме да се докоснем до изключителните модели. Наравно с това за втори път се наслаждаваме на присъствието и на някои манекени, чиито лица са ни познати от пролетно-лятната кампания. Това са Nicole Atieno и Polina Oganicheva. Двете красавици също така дефилираха за бранда по време на седмицата на модата. Заедно с тях в рекламата участват и Anton Tofgart, Eva Minaeva, Elie Van Ravels, Fionnan Michael Byrne-Perkins, Laura Hagested, Lia Pavolova и Lucas Dambros, а стайлингът е дело на прочутата Джейн Хоу.

gucci-pre-fall-2016-7

gucci-pre-fall-2016-6

След пауните и новата мода – фламинготата, започваме да си мислим, че креативния директор на бранда – Alessandro Michele е сериозен любител на птиците. Което ни навежда на мисълта, че за следващия сезон може да очакваме ново пернато вдъхновение като основен акцент на фотосесиите за модната къща. Както може да се предполага от розовите пера на фламингото, колекцията е много нежна и елегантна, изградена от гамата на топлите нюанси – розово, оранжево, червено, бежово и пастелни тонове. Всичко това се допълва от флорален мотив, плисе, тюл, коприна и интересни щампи. Аксесоарите също не могат да бъдат пропуснати – красиви копринени шалове, завързани на панделка около шията, и меки барети са основното вдъхновение на Микеле. А самата модна сцена се разиграва сред една доста тропическа атмосфера в просторен специално пригоден парник.

gucci-pre-fall-2016-5

gucci-pre-fall-2016-2

gucci-pre-fall-2016-4

gucci-pre-fall-2016-3