3 трика, с които аромата на парфюма ни ще е по-траен

 

Не е ли досадно, когато прекрасният ви парфюм просто не ухае достатъчно дълго? Ето три невероятни съвета, чрез които вашият любим аромат ще ухае по-дълго. Трайността на аромата може да зависи от много различни неща, като например концентрацията на парфюмните масла (винаги купувайте парфюм, ако искате по-силен аромат, а не тоалетна вода), качеството на съчетаването на съставките и вашият тип кожа. Ако използвате определен аромат често може да не го усещате и да решите, че не е дълготраен. За това преди да опитате някои от тези съвети, не забравяйте да помолите приятел, ако той може да усети парфюма ви върху вас – може да се изненадате. 

1. Трябва да знаете мястото на поставяне!

Топлината увеличава аромата на парфюм и пръскането върху някои от вашите пулсови точки ще се увеличи дълготрайността и интензивността на любимата ви миризма. Това са китките, шията, зад ухото си, зад коленете и от вътрешната страна на лакътя ви.

2. Не се поддавайте на изкушението да търкате!

Много хора са склонни да се пръскат аромат на китките си и след това да ги търкат една в друга, както пещерният човек е правил огън. Някои твърдят, че това прави по-силна миризмата, докато други казват, че това помага на парфюма да се абсорбира в кожата. Истината е, че триенето причинява само разделяне на ароматните молекули, което ще доведе до по-малко интензивен аромат. Най-добрият начин да се гарантира, че парфюмът се абсорбира е като го напръскате и просто оставете да попие върху кожата.

3. Овлажнявайте!

Един отличен начин да се уверете, че вашият аромат продължава през целия ден е като подготвите кожата си чрез предварителното прилагане на овлажнител. Най-обикновен вазелин върши идеална работа или бихте могли да използвате лосион за тяло без миризма.